Op zoek naar balans? Maak een Aromawandeling in Amsterdam-Noord

Aromatherapie wandeling oliekabinet

Als werkende moeder van drie ontbreekt het nogal eens aan tijd voor mezelf. Toen ik werd uitgenodigd voor een Aromawandeling in het groene Amsterdam-Noord, zei ik meteen ja. Het werd een ontspannen wandeling die me weer hielp te aarden.

Als je een gezin hebt met jonge kinderen en daarnaast een onderneming draaiende houdt, dan loop je jezelf weleens voorbij. Ik ben niet heel goed in tijd voor mezelf nemen, of de me-time moet al van tevoren in mijn agenda staan. Toen Berthe van Oliekabinet me vroeg of ik een Aromawandeling wilde maken, voelde ik meteen een ja. Haar uitnodiging was perfect getimed, in een hectische periode waarin ik ook nog bezig was een stuk rouw los te laten om mijn overleden eerste liefde. We spraken af in Amsterdam-Noord, vlak bij Zunderdorp, waar de stad algauw overgaat in groene polders. We liepen door stukjes bos die ik nog nooit had gezien, met afwisselend weiland en plekken waar de natuur ongestoord zijn gang kon gaan. Onderweg sprak ik over alles wat er bij mij speelde – het contact met Berthe voelde meteen vertrouwd – en onderweg liet Berthe me een paar een keer een aromatherapie geur ruiken die afgestemd was op mij en dat moment.

Geuren die helpen aarden

Met een druppeltje etherische olie in mijn handen, waar ik tijdens het wandelen nog af en toe aan rook, voelde ik me meteen meer aarden. Twee voeten op de grond en lopen maar – zo eenvoudig kan het leven óók zijn. Wandelen helpt me sowieso al om uit het hoofd te komen en weer even te verbinden met de natuur, maar de geuren gaven daar nog een extra dimensie aan. Berthe is een goed luisteraar, iemand die zonder oordeel luistert, waardoor de hele wandeling ook voelde als een coaching sessie. Zonder al te veel adviezen te geven, hielp ze me om weer in contact te komen met mijn eigen intuïtie. Zelfzorg is zo belangrijk, waarom schoot dat er bij mij toch zo vaak bij in? Je kunt immers pas voor een ander zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Ik nam me voor om meer tijd voor mezelf in te ruimen en niet altijd eerst voor anderen te zorgen voor ik eindelijk aan mezelf toekwam. Aan het einde van de wandeling maakte Berthe een persoonlijke geurstick voor mij waarin alle geuren vermengd zaten die tijdens de wandeling voorbij waren gekomen. Een jaar later ruikt deze stick nog net zo lekker – nog steeds is het een goede reminder om weer even gas terug te nemen als ik mezelf weer voorbij dreig te lopen.

Ook massage in Amsterdam-Noord

Inmiddels maakten Berthe en ik al meerdere wandelingen, en steeds weer hielpen ze me om meer in balans te komen. Berthe is niet alleen aromatherapeut, ze heeft ook een massageruimte aan huis (ook in Amsterdam-Noord), waar ze ontspanningsmassages geeft; ze is een ervaren masseur. Vóór de massage kun je een geurenreis maken, om vervolgens met je eigen favoriete geuren vermengd in een olie gemasseerd te worden. Inmiddels heb ik een voet- en een rugmassage van haar mogen krijgen, en deze waren al net zo ontspannen en prettig als de wandelingen. Ga je door een pittige periode heen, dan is een combinatie van een of meer Aromawandelingen en voet- of lichaamsmassages een aanrader. Woon je niet in Amsterdam? Dan geeft Berthe ook aromawandelingen op locatie. Voor iedereen die de behoefte heeft om weer even op te laden en thuis te komen bij zichzelf.  

LEES OOK:

Hoe je moed kunt houden in moeilijke tijden 

Janneke Jonkman

Janneke is het gezicht achter My Little Dutch Diary en schrijver van onder meer 'O jee, het zijn er twee'. 

O jee, het zijn er twee

Hét boek voor beginnende en ervaren tweelingmoeders, vol ontroerende verhalen en handige tips.