Sanne Vogel is zwanger van een tweeling en leest ‘O jee, het zijn er twee’ 

Sanne Vogel leest O jee het zijn er twee

Actrice en regisseur Sanne Vogel is zwanger van een tweeling en dus leest zij ‘O jee, het zijn er twee’. En dit vindt ze ervan!

Voor wie het leuk vindt om de voorgeschiedenis te kennen: Sanne Vogel en ik ontmoetten elkaar voor het eerst 22 jaar geleden. Ik was 19 en had net de Kunstbende gewonnen met een zelf geschreven verhaal. Het jaar daarop mocht ik toetreden tot de jury. Eén verhaal viel meteen op: het wonderlijke en bizar goed geschreven verhaal van een dertienjarig meisje. En zo werd Sanne Vogel de winnares van dat jaar.

Twee jaar later had ik mijn eerste boekcontract op zak en niet lang daarna studeerde mijn zusje af aan de Filmacademie met een film die voor een deel geïnspireerd was op dat boek. Sanne had een rol in de film. Ik spoel even door naar 2015. Mijn tweeling was net geboren en met mijn zus werkte ik aan het scenario van een tv-serie. Omdat ik nogal druk was met de baby’s (zie mijn boek), vroeg Marleen Sanne om het scenario af te schrijven. Tussen het kolven en luiers verschonen door brainstormden we een paar keer samen met de producent bij mij thuis aan de eettafel. Het scenario ligt nog steeds op de plank, maar kort daarop bleek onze producent zwanger van een meerling. Wat een toeval!

En toen was het 2019. De laatste keer dat ik Sanne had gesproken, hadden we het over het verlies van haar baby en ook het tweelingmoederschap kwam kort ter sprake. Dat was alweer bijna een jaar geleden toen er een berichtje binnenkwam van Sanne. ‘Oooo Janneke!! Zo bizar, ik zit te zoeken naar boeken over tweelingzwangerschappen. Komt jouw boek tevoorschijn!!’ Ik durf niet meteen te vragen waaróm ze naar die boeken zocht, maar gelukkig vertelt ze het meteen daarna: ze is twaalf weken zwanger van een tweeling.

Ik ben er even stil van. Wow. Wat bijzonder en wat gun ik haar deze zwangerschap! Ik stuur haar een foto door van het kippenvel op mijn armen en natuurlijk ook mijn boek. Vandaag wijdde ze op haar Instagram een post aan ‘O jee, het zijn er twee’. Ze schrijft onder meer: ‘Ik heb dit boek in één keer uitgelezen met soms flinke hormonale tranen en ook met enorm veel plezier. Dit boek is ook een aanrader voor alle toekomstige tweelingpapa’s.’ En ze geeft vijf exemplaren weg van het boek! Kijk snel op Sannes Instagram om mee te doen en vergeet niet om deze bijzondere vrouw te volgen. Of deed je dat al?

LEES OOK: Dit heb je nodig in tweelingkraamtijd: steun en chocola

Janneke Jonkman

Janneke is het gezicht achter My Little Dutch Diary en schrijver van onder meer 'O jee, het zijn er twee'. Sommige van deze blogs verschenen eerder op Mynd of Me-to-We.

O jee, het zijn er twee

Hét boek voor beginnende en ervaren tweelingmoeders, vol ontroerende verhalen en handige tips. 

Hierna lezen:

Ik deed een week zonder Whatsapp, Facebook, Instagram en tv - en DIT gebeurde er

Sanne Vogel leest O jee het zijn er twee