Dit zijn de 80 allerleukste namen voor je tweeling

De leukste babynamen voor je tweeling.

Twee leuke, passende namen bedenken voor mijn tweeling: ik vond het best een uitdaging. Om jou op weg te helpen: hierbij mijn favoriete namen-combinaties voor alle soorten tweelingen.

Een van de eerste dingen die ik riep toen ik hoorde dat ik een tweeling zou krijgen, was: ‘Maar we hebben nog helemaal geen namen!’ Wat een opgave leek me dat: twee namen bedenken die bij elkaar passen, maar ook weer niet te veel, want dan weet niemand meer wie wie is. Ik vond het bij het kiezen van de namen voor onze tweeling belangrijk dat je zou horen dat mijn kinderen duidelijk allebei een eigen persoonlijkheid hebben, maar dat ze samen toch ook een twee-eenheid vormen. Als je dan ook nog een man hebt met een ander soort ‘namensmaak’ (die van mij houdt van klassieke namen en ikzelf heb een zwak voor vrolijke, hippe namen en van ouderwetse namen die volgens mij weer hip gaan worden), dan kun je máánden doen over dit klusje. En hoe leuk ook, een beetje hulp is dan wel welkom. Inmiddels is bij mij de druk van de ketel en kan ik nog wel honderd leuke en mooie namen bedenken. Daarom voor alle aanstaande tweelingouders: mijn favoriete babynamen voor alle soorten tweelingen: jongen/jongen, meisje/meisje en jongen/meisje. Namen die ook nog leuk zijn als je kinderen geen baby’s meer zijn, want ze blijven natuurlijk niet eeuwig ienemini. Side note: ik ben niet zo’n fan van lange of dubbele namen en ben niet echt thuis in Arabische namen. Wel presenteer ik jullie een fijne mix van Latijnse, Engelse, Deense, Franse, Spaanse, IJslandse, Hollandse en wat bijbelse namen. Daar komen ze, op willekeurige volgorde.

VOOR EEN JONGENSTWEELING:

Lex & Sam
Mees & Vos
Boet & Boris
Onne & Vic
Mats & Morris
Ole & Beau
Justen & Servaas
Levis & Louie
Otis & Max
Maas & Felix
Cooper & Dex
Sky & Lennox
Tijn & Otto
Elias & Orlando
Kit & Rocco
Gijs & Daan
Bing & Lewis
Hugo & Manuel
Calvin & Julius
Kay & Alix
Luc & Noël
Boaz & Benjamin
Robin & Mika
Cas & Kobe
Olivier & Reinier
Guy & Sylvain

VOOR EEN MEISJESTWEELING:

Mila & Liva
Tex & Bobbie
Isabel & Zará
Bella & Gwen
Zoë & Elfie
Liv & Lou
Lara & Elin
Evi & Saar
Fenne & Carly
Julia & Chanel
Linde & Laurie
Tess & Lynn
Doris & Kate
Fay & Piper
Julie & Nina
Vera & Merle
Amélie & Esmee
Jette & Juna
Josefien & Lisa
Stella & Flore
Noor & Clara
Lea & Bodil
Penny & Teddy
May & Josie
Leen & Marie
Lauren & Jasmijn
Anna & Joolz

VOOR EEN JONGEN-MEISJE-TWEELING:

Levi & Noa
Floris & Olivia
Kik & Pippa
Ferre & Sara
Sid & Ava
Joep & Veerle
Owen & Georgie
Loek & Anne
Tom & Kaat
Valentijn & Ella
Per & Frida
Jonathan & Emilie
Ted & Charlie
Jazz & Chloë
Mik & Lily
Willem & Coco
Faber & Nova
Maxime & Silvi
Quinten & Camilla
Tommy & Lexie
Bob & Tessa
Niels & Juno
Lev & Desi
Harvey & Skylar
Jack & Ruby
Teun & Roxane
Moos & Matilde

Zit er nog niets tussen? In mijn boek O jee het zijn er twee vind je een stappenplan om zelf de leukste en mooiste namen te bedenken voor jullie tweeling.

LEES OOK: 
9 tweeling cadeaus die onvergetelijk zijn
Dit zijn de 7 beste tweelingwagens volgens tweelingouders

Janneke Jonkman

Janneke is het gezicht achter My Little Dutch Diary en schrijver van onder meer 'O jee, het zijn er twee'. 

Delen