Shop het interieur van onze verbouwing

slaapkamer interieur inspiratie

Zoals jullie waarschijnlijk weten, zaten we vrijwel mijn hele zwangerschap in een verbouwing. Nu het klaar is, krijg ik veel vragen over ons interieur. Daarom bij deze een inkijkje in onze nieuwe verdieping, babycorner en de nieuwe kinderkamer. 

Als ik jullie iets kan afraden, dan is het wel om te gaan verbouwen tijdens je zwangerschap. Maar bij ons liep het wel zo, ook al stond deze verbouwing al twee jaar op de planning. Begin van de zomer begon de aanleg van een nieuwe verdieping op ons huis. Er ging veel mis, zoals mijn volgers op Instagram zullen weten: we hadden onder meer een lekkage op de babykamer, waardoor het hele parket eruit moest, zowel de tegels als alle bestelde deuren kwamen beschadigd aan en tot overmaat van ramp viel Olivier ook nog van de ladder, een hele verdieping naar beneden. Gelukkig kwam hij met de schrik en een paar beurs plekken vrij, en kwam de verbouwing nét op tijd af. Er is nog wat laatste schilderwerk te doen, maar dat stellen we voorlopig uit, want inmiddels ben ik ruim 37 weken zwanger en willen we nog even genieten van de relatieve rust.

Ik liet op mijn Instagram wat plaatjes zien van het eindresultaat van de verbouwing, waarna er heel veel DM’s binnenkwamen over wat ik precies waar had gekocht. Daarom bij deze een inkijkje in ons interieur na de verbouwing. We hebben veel te danken aan architect Rodrigo del Castellodie voor een vriendelijke prijs de indeling van onze nieuwe verdieping ontwierp. Hierdoor voelt de ruimte heel licht en ruimtelijk, en kunnen we toch de slaapkamer afscheiden van de rest van de ruimte door middel van schuifdeuren. Zo hoeven we ook niet onnodig te stoken. 

Janneke Jonkman

Janneke is het gezicht achter My Little Dutch Diary en schrijver van onder meer 'O jee, het zijn er twee'. 

baby slaapkamer interieur inspiratie

De babycorner, oftewel het hoekje waar ik hoop te gaan borstvoeden. De hangstoel bestelde ik
hier.
Het vloerkleed is van Saartje Prum. Het Ikea bedje hadden we nog, ik kocht er een bedvolant
bij. Het schapenvacht komt van de biologische Noordermarkt in Amsterdam, en de schelpenlamp
kocht ik zo’n vijftien jaar geleden op een kunstenaars kerstmarktje in Berlijn. De gaten voor de
hangstoel zijn bevestigd door onze aannemer, die eerst met een cameraatje heeft gekeken waar
de balken zaten. Ik bestelde daarnaast twee keer een meter ketting om de stoel op de juiste hoogte
te hangen. De kleur op de muur is Perky Limestone van Flexa Creations.

baby slaapkamer interieur inspiratie

Omdat we over niet al te lange tijd een kleine dreumes hebben rondlopen, koos ik voor een
kunststof schommel, om de kans op ongelukken te verkleinen. De schommel is een enorme
hit! Het lijkt mij ideaal als ik aan het voeden of kolven ben en de meiden toch bij mij en hun zusje
in de buurt willen zijn. 

slaapkamer interieur inspiratie

Op de vloer legden wij wit geolied parket. De gordijnen zijn van VT wonen en bestelden we hier.
De spiegel en hanglamp zijn van Ikea. De op maat gemaakte schuifdeuren zijn van Svedex

slaapkamer interieur inspiratie

De kast in de slaapkamer is de Pax Reinsvoll van Ikea, die gemaakt is van hergebruikt hout en
gerecyclede petflessen. Omdat bijna alle onderdelen uitverkocht waren, combineerden we twee
kleuren die eigenlijk niet bij elkaar horen: beige deuren met een eiken binnenkant.

slaapkamer interieur inspiratie

Dan onze hoofdbord make-over. Ik was het donkergrijs van ons bed helemaal zat. Bij de Kniphal
op de Albert Cuyp markt zocht ik een nieuwe stof uit. Deze drapeerde ik – met hulp van mijn ouders,
want ik was inmiddels 34 weken zwanger en Olivier was te druk met schilderen – om het hoofdbord
heen en zette ik vast met een nietpistool. Om het bed zelf (dat nu nog donkergrijs is) wil ik nog een
bedvolant heen doen zodat de zijkant mooi wit of ecru is. 

badkamer interieur inspiratie

Voor onze nieuwe badkamer kochten we azuurkleurige hexagon tegels voor op de vloer en witte
metrotegels voor op de muur. Ik wilde geen volledig betegelde badkamer, dus gingen we voor een
kleurtje op de muur: Pink Nudity van Flexa Easycare. Wastafelmeubel en spiegel zijn van Ikea. 

kinderkamer interieur inspiratie

Tot slot: de nieuwe kinderkamer voor de meiden. Het droomhuisbed is van Saartje Prum (wij
kochten dit op Marktplaats), evenals het behang. De dekbedden (met zeemeermin en dino) zijn
van Snurk. Op Marktplaats vonden we bovendien twee leuke vintage bureautjes. De ingelijste
posters boven het bureautje zijn van Junique, de vlinder kocht ik bij Stenelux in Amsterdam.

We zijn nog niet klaar met inrichten. Wil je zien welke details we nog gaan toevoegen, dan kun je 
me volgen op Instagram

LEES OOK: Hoera, bijna zes jaar na mijn tweelingzwangerschap hebben wij babynieuws!